Back to All Events

Repair Café Malmö


Du vet den där gamla elektronik-prylen som ligger och skräpar där hemma, på väg till elktronikåtervinningen? Den som du tappat hoppet om för att det är så oklart om eller hur den kan lagas? Just den. Kanske är det dina gamla hörlurar, en brödrost, en ficklampa eller något helt annat men vi vet att du också har en något liggandes.

Men nu finns det hopp! Ta med det och kom till Malmös första Repair Café - ett event där du får hjälp att försöka laga elektronik. Det är en del av HÅLL! Sustainability by Design Festival den 5 juni. 

Du får tillgång till verktyg och infomationskällor samt hjälp av kunniga volontärer. Allt går inte att reparera men mycket!

Vi ber dig dock att inte ta med saker du är rädd om eller är sentimental över. Vi kan inte garantera att prylen inte förvärras. Är det viktigt för dig att den blir lagad ber vi dig att vända dig till yrkesreperatörer. Men vi ger dig gärna råd och tips på plats. Vi ber dig också att observera att vi har begränsad tid, plats och tillgång till verktyg och att vi inte kan ge några garantier. Vi förbehåller oss också rätten att prioritera vad vi lagar efter kunskap och förutsättningar snarare än efter turordning.

Vårt mål är att sänka tröskeln för att reparera och sprida kunskap för att minska elektronikavfallet och vi arbetar ideellt.

Du är såklart välkommen att delta även om du inte har något eget att laga. Kom så fixar vi och fikar tillsammans!

P.S. Framöver hoppas vi att repair café kan bli ett återkommande evenemang i Malmö. Om du är intresserad av att vara reperationsfunktionär eller hållas uppdaterad, kontakta repaircafe.malmo@outlook.com

Welcome to the first Repair Café event in Malmö!

It will be a part of the HÅLL! Sustainability by Design Festival at STPLN June 5th
https://www.facebook.com/events/1693822264250632/
 


We will provide the tools and knowledge necessary to make minor repairs on electronics. So bring that thing that has been lying around and we will try to fix it together!

We ask you not to bring things that are of personal value to you. There is a risk that things can get worse. We don't think it is sustainable either to experiment on things that are still working and risk breaking them completely. As this is a non-profit initiative we also want to emphasize that we can't give you any guarantees. Our main objective is to spread knowledge and inspiration in order to reduce the electronic waste.

If you have any questions feel free to ask in the event or email repaircafe.malmo@outlook.com.

-----------
Drawings and poster design by Saskia Gullstrand, https://underlandets.wordpress.com/